Србин спречио терористички напад Чечена у Бечу

© AP Photo / Ronald ZakПолиција у Бечу
Полиција у Бечу - Sputnik Србија
Пратите нас
Један држављанин Србије разоткрио је и осујетио планове за извођење терористичких напада у Бечу, пише данас бечки дневник „Естерајх“.

Лист наводи да је полиција на основу анонимног позива ушла у траг двојици Чечена који су наводно намеравали да изврше терористички напада на бечку Божићну пијацу „Кристкинделмаркт“ и централни трг Штефансплац и додаје да је централна личност у тој акцији српски држављанин, затвореник у „Хиртенбергу“, преноси Танјуг.

Како се наводи, полиција је, на основу добијених информација, спровела акције прислушкивања телефона и праћења осумњичених, а прикупљени подаци су учврстили сумњу.

Најпре су ухапшена двојица Чечена, од којих је један спортиста који се бави борилачким вештинама, а потом се ушло у траг још једном њиховом сународнику који се налази у затвору због подршке Исламској држави, односно због терористичког удруживања.

Према писању бечког дневника, српски држављанин је у дојави указао на Чечена који је у затвору, наводећи да је и након пресуде остао привржен идеологији ДАЕШ-а.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала