Јулија Тимошенко: Украјину чека глад као на Мадагаскару

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаЛидер украјинске партије Отаџбина Јулија Тимошенко обраћа се присталицама на митингу у Кијеву
Лидер украјинске партије Отаџбина Јулија Тимошенко обраћа се присталицама на митингу у Кијеву - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјину очекује глад ако власти усвоје закон о продаји земљишта, изјавила је бивша премијерка Јулија Тимошенко за телевизију „112 Украјина“.

Тимошенкова је сигурна да ће отварањем тржишта за продају пољопривредног земљишта транснационалне корпорације брзо покуповати сву украјинску земљу.

„Ову земљу ће купити велики монополисти. Није битно да ли су они украјинског порекла. То су велики монополисти, глобалисти“, изјавила је Тимошенкова.

Јулија Тимошенко стигла у Кијев - Sputnik Србија
Тимошенкова: Не продајте земљу и државна предузећа

Она је нагласила да ће се земља претворити у шпекулативну робу и да ће прећи у власништво корпорација које неће производити еколошки чисте производе.

„Они ће засипати земљу хемикалијама, као што се то ради у целом свету. Они ће трговати сировинама“, додала је украјинска посланица.

Према речима Тимошенкове, тај процес у Украјини може да изазове глад. Она је навела пример Мадагаскара, где је пољопривредна земља продата транснационалним корпорацијама, након чега се та држава нашла међу лидерима по глади међу становништвом.

„Ми ћемо остати без земље и без хране, као Мадагаскар. Мадагаскар је кренуо тим путем“, објаснила је Тимошенкова.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала