Руска војска ускоро добија нови „невидљиви“ бомбардер

© Фото : militaryrussia.ruНевидљиви руски бомбардер ПАК ДА
Невидљиви руски бомбардер ПАК ДА - Sputnik Србија
Пратите нас
Перспективни ваздухопловни систем дугог домета ПАК ДА, који ће бити направљен уз примену „невидљиве“ (стелт) технологије, ступиће у састав руског наоружања до 2027. године, саопштио је заменик министра одбране Русије Алексеј Криворучко.

Он наводи да ће у оквиру Државног програма наоружања до 2027. године руска војска, између осталог, добити и подморнице стратешке намене „Бореј А, перспективни ваздухопловни систем дугог домета, као и ракетне системе стратешке намене.

Раније је саопштено да је пројектовање нове летелице ПАК ДА завршено.

Подсетимо — у јануару ове године генерални директор компаније „Тупољев“ Александар Коњухов изјавио је да ће за стварање стратешког бомбардера ПАК ДА бити потребно од пет до седам година.

ТУ-95 - Sputnik Србија
Амерички медији објавили листу најопаснијих руских бомбардера који су икад летели

Перспективни ваздухопловни систем дугог домета (ПАК ДА, фабричка ознака — „производ 80“) је руски стратешки бомбардер-носач ракета нове генерације, за чију је израду задужена компанија за производњу авиона „Тупољев“. Пројекат није модернизација постојећих машина, већ представља потпуно нову летелицу.

ПАК ДА је дизајниран да у будућности замени руске авионе Ту-95, Ту-160 и Ту-22М3, који се тренутно налазе у саставу руског наоружања.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала