Стиже нови велики пакет санкција Русији: На тапету банкарски и енергетски сектор и државни дуг

© REUTERS / YURI GRIPASЗграда америчког Конгреса
Зграда америчког Конгреса - Sputnik Србија
Пратите нас
Комитет Сената САД за међународне послове усвојио је нацрт закона, који предвиђа велики пакет санкција против државног дуга Русије, као и банкарског и енергетског сектора те земље, саопштио је представник Комитета.

Демократе и републиканци су још почетком 2019. године поднели Конгресу на разматрање нацрт закона о „заштити америчке безбедности од агресије Кремља".

Раније је Комитет саопштио да је планирано да документ буде усвојен у јануару следеће године, али су се сенатори одлучили на тај корак пре божићних празника.

Кремаљски дворац, звоник Ивана Великог и Архангелски сабор у московском Кремљу - Sputnik Србија
Кремљ: Америчке санкције против „Северног тока 2“ не допадају се ни Европи ни Русији

Према прописима, након усвајања документа на нивоу Комитета следи гласање Сената, затим треба да га усвоје оба дома Конгреса САД, након чега треба да га потпише председник Сједињених Америчких Држава.

У случају да нацрт закона коначно потпише амерички председник, то ће проузроковати нове озбиљне санкције против банкарског и енергетског сектора Русије, као и против руског државног дуга. Нацрт закона предлаже да се уведу санкције против руских банака, које „подржавају напоре у циљу мешања у изборе“.

Москва је више пута негирала све оптужбе о мешању у америчке изборе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала