Посланик Ђукановићу: Немој да кидишеш на СПЦ /видео/

Пратите насTelegramOdyssey
Посланик Демократске народне партије (ДНП) Милун Зоговић упитао је председника Црне Горе Мила Ђукановића зашто данас кидише на Српску православну цркву, опоменувши га на то како су пролазили сви они који су се упртили да отимају храмове.

„Знате добро како су кроз историју пролазили сви они који су се упртили да отимају храмове. Традиционални Црногорци и Срби су три деценије чували мир у Црној Гори, јер је ово наша држава, а сада је на вама да очувате мир, јер ми немамо другу алтернативу, осим да бранимо наше цркве и светиње“, рекао је посланик ДНП-а у свом излагању у Парламенту поводом Предлога закона о слободи вероисповести.

Он је, такође, подсетио и на све оно што је Ђукановић некада говорио:

„Јул 1990. године — поводом дешавања на Косову: ’На Косову је нападнута Југославија. Косово је бедем српског и црногорског народа, које не може пасти док је нас и покољења наших потомака. Небројено пута смо рекли: Косово се мора бранити свим средствима‘. 1991. године — током припрема за рат у Хрватској: ’Не може се махати с гранчицама мира док се српски народ по Хрватској коље, масакрира, силује, док им се пале куће и уништавају имања само зато што су Срби. Рат се не добија дезертерством, већ мобилизацијом‘“.

Такође, навео је и шта је све Ђукановић 1992. године говорио о Слободану Милошевићу.

„Слободан Милошевић је нешто најбоље што се могло десити Југославији у овом тренутку, када повампирене фашистичке снаге у Хрватској и Словенији покушавају да униште све оно што је створено од 1945. године до сада. Поносан сам да у овим историјским тренуцима могу да будем раме уз раме са њим у одбрани тековина револуције“, цитирао је Зоговић.

Истакао је и шта је то што Ђукановић данас највише мрзи:

„Од свега највише мрзим четнике, усташе и стопостотне Црногорце“.

Он је у свом излагању подсетио и на немилосрдно бомбардовање 1999. године, када је у Мурину страдало троје деце, као и на то да да након две деценије власт у Црној Гори и даље ћути о томе.

„30. априла 1999. године приликом злочиначког бомбардовања Мурине убијено је шесторо људи, од тога троје деце. Држава Црна Гора две деценије не сме да дâ правну квалификацију овом злочину. А породице убијених не могу добити правно задовољење“, рекао је Зоговић.

Зоговић је, обраћајући се Ђукановићу и посланицима ДПС-а, питао — шта је заштитник права и слобода грађана радио три деценије?

„И ми данас треба да поверујемо да ће човек кога Ђукановић предлаже за заштитника права грађана штитити грађане од његове апсолутистичке власти. Овај човек који је данас пред нама издао је све идеологије, а материјализам му је једина идеологија“, закључио је Зоговић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала