Европске организације треба да се саме распусте ако не могу да заштите новинаре Спутњика

© Sputnik / Vitaly Belousov / Уђи у базу фотографијаГлавна уредница РТ-а и Спутњика Маргарита Симоњан
Главна уредница РТ-а и Спутњика Маргарита Симоњан  - Sputnik Србија
Пратите нас
Главна уредница МИА „Русија севодња“ и телевизије РТ Маргарита Симоњан посаветовала је европским организацијама које су одговорне за слободу говора да се саме распусте ако не успеју да приморају власти Естоније да се суздрже од претњи новинарима Спутњика.

„У Естонији званично прете да ће затварати наше новинаре, ако до Нове године не дају отказ. Ако ОЕБС, Европски суд за људска права и други који одговарају за слободу говора у Европи не зауставе власти ове државе, саветујем им да се саме распусте“, написала је Симоњанова на свом каналу на Телеграму.

Читав интервју са председником Републике Српске Милорадом Додиком можете чути на таласима Радија Новости у среду у 17 часова у емисији #SvetSaSputnjikoм, коју заједнички реализују Радио Спутњик и Радио Новости. Тема емисије биће Свет и Европа после варварских терористичких аката у Паризу и рат против Исламске државе, која је преузела одговорност за тај напад. Да ли је ово трећи светски рат? Може ли га цивилизовани свет добити? Како и по коју цену? О овим питањима и о томе како се све то одражава на безбедносну ситуацију на Балкану и у Србији разговараћемо и са првим директором БИА Андрејом Савићем и професором на Правном факултету Милошем Јовановићем. - Sputnik Србија
Москва: Естонија спроводи отворени прогон агенције Спутњик

Јуче је објављено да естонске власти прете кривичним поступком запосленима у естонској редакцији Спутњика ако они до 2020. године не дају отказ у овој агенцији.

МИА „Русија севодња“, чији је део Спутњик, намерава да се тим поводом обрати УН, ОЕБС-у, Савету Европе, Унеску и Европском суду за људска права.

Власти балтичких земаља више пута су ометале рад руских медија, укључујући и МИА „Русија севодња“. Министарство спољних послова Русије је саопштило да такви поступци говоре о јасним знацима координиране акције између Вилњуса, Риге и Талина, и јасно показују шта у пракси значе демагошке изјаве о њиховој привржености принципима демократије и слободи говора.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала