НИС наредне године највише инвестира у истраживање и производњу нафте и гаса

© Фото : НИСНИС
НИС - Sputnik Србија
Пратите нас
Компанија НИС ће следеће године инвестирати 37,5 милијарди динара у све бизнис сегменте, а највише улагања биће реализовано у истраживање и производњу нафте и гаса, даљи развој прерађивачких капацитета и модернизацију малопродајне мреже.

„Приоритет у области истраживања и производње у наредној години биће даља реализације програма бушења и геолошко истражних радова на профитабилним пројектима у Србији и иностраним концесијама, као и наставак тренда увећања резерви компаније“, наводи се саопштењу компаније.

Када је реч о преради, у 2020. години биће пуштено у рад постројење за дубоку прераду са технологијом одложеног коксовања у Рафинерији нафте Панчево, након чега ће НИС добијати веће количине најквалитетнијих деривата, а започеће и производња новог производа — кокса.

Основни правац улагања у сегменту промета нафтних деривата биће наставак модернизације малопродајне мреже у Србији и региону. Такође, приоритет НИС-а у овој области су и развој продаје новог производа, кокса, даљи развој промета премијалних горива, као и додатног асортимана.

У области енергетике, у 2020. години биће финализована изградња и пуштена у рад Термоелектрана-топлана (ТЕ-ТО) Панчево, коју НИС реализује у сарадњи са „Гаспром енергохолдингом“.

У наредној години, НИС ће наставити и са процесом дигитализације на свим нивоима компаније и инвестирати у портфолио дигиталних пројеката, чиме се очекују дугорочни ефекти на показатељ ЕБИТДА.

Такође, у фокусу НИС-а биће даља унапређења у области безбедности на раду и заштите животне средине, како би се компанија додатно приближила свом циљу у овој области — радним процесима без повреда и негативних утицаја на животну средину.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала