Симоњанова поручила америчким демократама да проуче омиљене руске борилачке технике

© Sputnik / Александр Натрускин / Уђи у базу фотографијаГлавни уредник РТ и Спутњик Маргарита Симоњан
Главни уредник РТ и Спутњик Маргарита Симоњан - Sputnik Србија
Пратите нас
Главна уредница МИА „Русија севодња“ и телевизије РТ Маргарита Симоњан одговорила је америчким демократама, који су поручили својим пратиоцима да проуче руске пропагандне технике, рекавши да су најдраже руске технике блок и обарање и да то не покушавају код куће.

„Национални комитет Демократске странке САД објавио је на свом сајту водич за борбу против дезинформација, као савет уз новогодишњу честитку. Цитирам: ’Запамтите: постоје пропагандни медији као што су РТ и Спутњик. Научите технике руске пропаганде‘. Поштовани из комитета Демократске странке САД! Наше најдраже технике су блок и обарање. Донт трај ит ет хоум. (Не покушавајте ово код куће)“, написала је Захарова на свом налогу на Твитеру.

​Раније је Национални комитет Демократске странке САД објавио на својој веб-страници листу препорука за борбу против дезинформација на интернету. Међу препорукама је савет да се избегавају руски „пропагандни“ медији — РТ и Спутњик.

Ситуација са руским медијима на Западу постаје све тежа. Низ западних политичара, укључујући америчке сенаторе и конгресмене, као и председника Француске, оптужили су Спутњик и РТ за мешање у изборе у САД и Француској, иако то нису потврдили никаквим доказима. Руски званичници су више пута негирали те оптужбе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала