Шта се догоди кад вам неко изненада покуца на врата

Орбита културе
Орбита културе - Sputnik Србија
Пратите нас
У каквом су односу унутрашњи свет писца и друштво у којем је рат нормално стање, а страх и мржња осећања од којих не може да се дише, у емисији „Орбита културе“ открива писац Едгар Керет.

Овај аутор, један од најпревођенијих и најпопуларнијих израелских писаца, мајстор кратке прозе, недавно је у „Ноћи књиге“ представио своја два дела: „Изненада неко покуца на врата“ и „Седам добрих година“.

Шта се све нашло на фестивалу подводног филма који се овог викенда одржава у Jугословенској кинотеци, сазнајемо од Наташе Крстић из организације фестивала, Жељка Бајкина, аутора филма „Скендербег с кадар“ и идејног творца фестивала Миодрага Ђукнића.

У оквиру пројекта „Растко“, у сарадњи са Универзитетском библиотеком, отворена је електронска библиотека професора Миодрага Сибиновића. Шта све чини овај електронски библиотечки избор са његовим именом, за Спутњик открива наш познати слависта, преводилац и професор Миодраг Сибиновић.

Слушајте нас и сазнајте шта се све нашло на новом, шестом по реду, албуму култног шабачког бенда Гоблини.

Наша гошћа биће и Биљана Дојчиновић, чији уводник отвара недавно објављену књигу путописа познате српске књижевнице и светске путнице Јелене Димитријевић. Биљана објашњава шта је све у новом свету Јелена видела, осетила и описала и како је он изгледао пре сто година, када га је ова позната путница походила.

А поводом велике изложбе у Народном музеју на којој је представљено 40 скулптура Ивана Мештровића (од којих највећи део чини фрагменте монументалног, али нереализованог вајарског дела „Видовдански храм“), о овом уметнику, његовом делу, као и одушевљењу које је оно изазвало почетком прошлог века, разговарамо са историчарком уметности из Народног музеја Лидијом Хам.

Шта се догоди кад вам неко изненада покуца на врата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала