Дању син председника, а ноћу... /фото/

© Фото : Foto : Instagram / dyhzyСин аргентинског председника
Син аргентинског председника - Sputnik Србија
Пратите нас
Естанисало Фернандез, син аргентинског председника, има 24 године и студира графички дизајн и илустрацију, ради за осигуравајуће друштво и живи са својом девојком у стану у Буенос Ајресу. Међутим, он није познат као син председникa, већ му популарност расте захваљујући имиџу његовог алтерега Дихзи и „косплеју“.

На дан инаугурације председника, Естанислао је, са марамом у бојама дуге у џепу одела, седео у првим редовима Дома посланика аргентинског Парламента. Естанислао је познат и као „драг квин“ и „косплејер“ (представљање специфичних ликова) Дихзи на друштвеним мрежама.

​У интервјуу Франку Торћију, новинару аргентинског радио-програма „Не може се живети од љубави“, рекао је да је увек лежерно прихватао своју сексуалност, иако су му се у школи ругали.

„Увек сам био јако женствени дечак и називали су ме свакаквим именима. Дебате поводом истополних бракова почеле су 2010. године, када је од 30 људи само четворо или петоро изразило подршку. Остали су говорили да је то неприродно и све у том стилу“, сећа се он. Те године је одлучио да промени школу, и родитељи су га подржали у томе.

Естанислао је још од 2008. године знао да су друштвене мреже његов истински позив. Почео је од „Фотолога“. Када је реч о Твитеру, он је био један од првих у Аргентини који је почео да га користи. Исто то се односи на друштвену мрежу „Тамблер“, где је имао око 50.000 контаката.

Сада активно користи Инстаграм и има више од 40.000 пратилаца. Без обзира на то што је инфлуенсер, према његовим речима, он је „обичан човек, као и било ко други“.

„Треба да плаћам за стан, картицу и имам дугове“, рекао је он.

Он је такође истакао да је у вези са својом девојком Наталијом већ три године и да живе заједно годину дана. Она је фотограф, тату мајстор и шминкер, и управо је она главна љубав у његовом животу.

„То је моја прва дуга веза. Моји родитељи је обожавају“, рекао је Естанислао.

Ко је Дихзи — „драг квин“?

За Естанислаоа бити „драг квин“ не значи само облачити се као жена или стварати женски имиџ, већ и изражавати се као уметник. У једном од интервјуа Естанислао је објаснио да је „’драг‘ уметност, која има своје почетке у позоришту“.

Реч „драг“ се појавила у доба Шекспира, када женама није било дозвољено да глуме у позоришту и мушкарци су играли женске улоге.

„Одатле је и израз ’драг‘ — обучен као девојка (dressed as a girl)“, појаснио је он.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

🌟🎤 I'm going solo 🎤🌟 - Foto por @nathyleone

Објава коју дели ⚡ D Y H Z Y ⚡ (@dyhzy) дана

Прича Дихзи је почела средином 2015. године, када је Естанислаоа позвала његова пријатељица фотограф, јер су јој били потребни мушки и женски модели.

„Име Дихзи се појавило случајно, док сам челом лупао у тастатуру компјутера, јер нисам могао да смислим надимак са којим бих играо онлајн видео-игру. Када сам почео да будем ’драг квин‘, хтео сам да променим име и да будем на пример Вајпер, Мамба, Шива и тако даље. Али изгледа да сам осуђен на Дихзи“, прича он кроз смех.

Ујак Нестор и тетка Кристина Киршнер

„Они су ме увек волели. Сећам се да смо 2003. године, када су победили на изборима, сви заједно отишли на вечеру, и Флоренсија (ћерка Кристине Киршнер) је читаву ноћ провела са мном. Играли смо се заједно и чак ми је дала џемпер, јер ми је било хладно“, сећа се Естанислао.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала