Издата потерница за вођом „Штајерске страже“

© Фото : Andrej Šiško/facebookТренинг Штајерске страже организован у кампу по војним правилима
Тренинг Штајерске страже организован у кампу по војним правилима - Sputnik Србија
Пратите нас
Словеначка полиција издала је потерницу за Андрејем Шишком из Марибора, контроверзним вођом тзв. „Штајерске страже“ пошто се он није одазвао на правоснажни позив за одслужење затворске казне, објавили су словеначки медији.

Шишко је био осуђен на осам месеци затвора због подстицања на насилну промену уставног поретка приликом постројавања својих присташа близу Марибора, али је пуштен из притвора након шест месеци и изрицања неправоснажне пресуде, преноси Хина.

У међувремену је његова жалба на првостeпeну пресуду одбијена, па је почетком овог месеца требало да се јави на дослужење казне, на што се оглушио па је полиција на својим интернет страницама за њим расписала потерницу, јавио је вечерас мариборски дневни лист „Вечер“.

Шишков адвокат је казала да је њен брањеник рачунао на то да неће морати поновно у затвор, јер је већину казне већ одслужио у притвору.

Патролирање Шишкових присталица уз границу с Хрватском, с његовим објашњењем да они помажу полицији у проналажењу илегалних миграната ове јесени узбудило је словеначку јавност, па је влада предложила измене закона по коме би се уз границу цивилима забранило ношење оружја или реплика оружја, па и униформа ако се не ради о ловцима или извиђачима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала