Путин: Не постоје манипулације на великој конференцији за медије

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин на конференцији за медије
Председник Русије Владимир Путин на конференцији за медије - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин сматра да је важно комуницирати са новинарима у оквиру велике конференције за штампу, јер су они тесно повезани са људима из својих региона.
„За мене је то важно. Да чујем њихово гледиште. Наравно, њихово мишљење узимам у обзир, морам узети у обзир у свом практичном раду. Али чини ми се да је и представницима медија и јавности то такође важно и значајно, јер то објашњава мотиве понашања државних органа и власти према одређеним питањима, показује перспективу развоја неких кључних проблема са чијим се решењима суочавамо“, објаснио је Путин у интервјуу за телевизију „Русија 1“.

Он је, такође, одбацио претпоставку неких западних медија да овај формат комуникације са новинарима представља манипулацију и контролу медија.

Орвелова тврђава - фотомонтажа - Sputnik Србија
Америчке демократе саветују грађанима: Читајте Орвела, али не и Спутњик

„То нема никакве везе са манипулацијама. Ја изражавам своје становиште о оним питањима која интересују представнике медија“, истакао је председник.

Руски лидер је напоменуо да питања на конференцији за штампу показују трендове у привреди и социјалној сфери и да је све то „врло корисно, од великог интереса и, наравно, сведочи о нашој отворености“.

„И то је све. А на шта ми можемо утичемо? Утичемо у смислу што гледаоцима, читаоцима и слушаоцима тих медија, који су овде присутни, преносимо своје становиште“, нагласио је руски лидер.

Велика годишња конференција за медије председника Русије Владимира Путина одржана је 19. децембра. На овогодишњој конференцији присуствовао је рекордан број новинара — 1895. Путин је одговарао на питања новинара 4 часа и 20 минута.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала