БиХ доставила НАТО-у програм реформи

© AP Photo / Virginia MayoСедиште НАТО-а у Бриселу
Седиште НАТО-а у Бриселу - Sputnik Србија
Пратите нас
Босна и Херцеговина данас је у седиште НАТО-а у Бриселу званично доставила Програм реформи земље, само један час након именовања новог сазива Савета министара БиХ.

Иако се очекивало да Програм реформи буде достављен током сутрашњег дана, то је ипак учињено већ данас, преноси „Кликс“.

Народна скупштина Републике Српске данас послеподне ће разматрати већ послати Програм реформи, и то на захтев члана Председништва БиХ Милорада Додика. Ради се о документу који је дуго припреман и у вези ког се дуго преговарало у Председништву.

Чланови Председништва БиХ Жељко Комшић, Милорад Додик и Шефик Џаферовић усвојили су, уз посредовање међународне заједнице, крајем новембра Програм реформи који ће одредити НАТО пут Босне и Херцеговине, пренео је Танјуг.

На истој седници Зоран Тегелтија из СНСД-а именован је за председавајућег Савета министара БиХ, чиме је откочен процес именовања новог сазива државне Владе.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ потврдио је нови сазив Савета министара на данашњој седници. За састав новог Савета гласало је 29 посланика, док је против било њих осам, а један је суздржан. Након потврђивања именовања у Представничком дому Парламентарне скупштине, именовани чланови Савета министара предвођени председавајућим ове институције положили су заклетву.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала