Комшић: Ускоро НАТО граница на Дрини; Вулин: Буди пажљив са оним што желиш

© WikipediaМапа Балкана
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Пратите нас
Демократска фронта (ДФ) Жељка Комшића поручила је министру одбране Србије Александру Вулину да ће ускоро НАТО граница бити на Дрини. Вулин одговорио.

Из ДФ-а су навели да „савршено добро разумеју библијску поруку која каже — не чини другоме што не желиш да чине теби“.

„Вулин мора да зна да је граница између Републике Србије и државе Босне и Херцеговине на реци Дрини, а ускоро ће то бити и граница између НАТО-а и Србије, ако се Србија не дозове памети, па и сама уђе у НАТО“, наглашава се у саопштењу из Комшићеве странке.

Министар одбране Србије Александар Вулин саопштио је данас да је Жељко Комшић „бошњачки представник у Председништву БиХ, који није имао прилику да научи древну српску мудрост — не чини другима оно што не желиш да чине теби“.

„Срби кажу ’не чини другима што не желиш да чине теби‘. Бошњачки представник у Председништву БиХ није имао прилике да научи ову древну мудрост“, навео је Вулин, поводом Комшићеве изјаве да „нема дилеме да је Косово независна држава и да је, упркос томе што не постоји обострано признање између БиХ и Косова, то фактички завршен посао“.

Вулин је још рекао да претпоставља да Комшић неће имати ништа против својих речи и њихових последица, саопштено је из кабинета министра одбране Србије.

„Упркос томе што не постоји обострано признање између Републике Српске и Србије, то је фактички завршен посао. Како сада ствари стоје, морамо да сачекамо, иако немам дилему да је Република Српска независна држава“, стоји у саопштењу.

Вулин је навео да то није његова изјава, јер он поштује Дејтонски споразум и БиХ.

„Ово је изјава Комшића у којој сам уместо Косова ставио Републику Српску“, навео је српски министар одбране.

Вулин: Комшић што жели Србији сигурно жели и БиХ

Министар одбране Александар Вулин изјавио је вечерас да не зна и не занима га да ли ће бошњачки члан Председништва Жељко Комшић увести БиХ у НАТО, наводећи да је то одлука два ентитета и три народа и, како год да одлуче, то је њихово право.

„Али знам да ја не расправљам о НАТО-у већ о томе да Комшић признаје Косово, не питајући за то никога у БиХ“, рекао је Вулин у изјави за јавност, одговарајући на саопштење ДФ, у коме је министру Вулину поручено да ће ускоро НАТО граница бити на Дрини.

„Вероватно би се Комшић обрадовао да неко, по његовом примеру, призна Републику Српску као самосталну државу. Што жели Србији, Комшић сигурно жели и Босни. Има још једна изрека коју Срби добро познају, а Комшић ће је научити — буди пажљив са оним што желиш, може ти се и остварити“, поручио је Вулин.

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала