Хандке стиже у Бањалуку на Дан победе

© AP Photo / Jonas EkstromerПетер Хандке
Петер Хандке - Sputnik Србија
Пратите нас
Добитник Нобелове награде за књижевност за 2019. годину Петер Хандке, који је и инострани члан Академије наука и уметности Републике Српске (АНУРС), требало би да посети Бањалуку за Дан победе над фашизмом 9. маја наредне године, најавио је јуче председник АНУРС-а Рајко Кузмановић.

Према његовим речима, на Дан победе у Бањалуци биће одржана свечана академија на којој би уз представнике АНУРС-а, Андрићевог института и званичнике Републике Српске требало да говори и Петер Хандке.

„То је одлучено на редовној годишњој Скупштини Академије. Тиме желимо одати почаст Хандкеу који је члан АНУРС-а постао 2008. године, пре него члан Српске академије наука и уметности (САНУ). Ми са Хандкеом одржавамо снажну везу, био нам је у посети 2013. године, а на вест да је добио Нобелову награду послали смо опширан телеграм, као и на дан пријема награде“, рекао је Кузмановић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао и да је Академија наука и уметности РС поносна што је Хандке њен члан, пише „Глас Српске“

„Пратили смо како свет реагује на његов избор. Сматрамо да је знатно више оних који подржавају и одају пуно признање Хандкеу, него оних који су незадовољни“, закључио је Кузмановић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала