Инцидент у скупштини РС: Провоцирао Додика НАТО заставама и уносио се у лице /видео/

© Фото : РТРС/јутјубИнцидент у Скупштини РС
Инцидент у Скупштини РС - Sputnik Србија
Пратите нас
У Народној скупштини Републике Српске догодио се инцидент између министра унутрашњих послова Драгана Лукача и посланика ПДП-а Драшка Станивуковића.

Након што је шетао по Скупштини, махао НАТО заставицама, те са њима покушавао да испровоцира српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, уносио се у лице премијеру Српске Радовану Вишковићу, посланик ПДП-а је до те мере изнервирао министра Лукача, да је изазвао инцидент.

Шетајући по Скупштини, пришао је 12 метара и унeо се Лукачу у лице и насрнуо на њега, који га је након тога одгурнуо, шокиран чињеницом да му се посланик у току дискусије уноси у лице, јавила је РТРС.

Иначе, Станивуковић је читав дан насртао на Додика, Вишковића и Лукача.

Претходно је Лукач у обраћању на посебној седници НСРС-а рекао да је у Парламенту Српске виђено нешто што се одавно није дешавало и да је опозиција превазишла саму себе.

„Знате како је то прошло прошли пут и мислио сам да сте одустали од те политике, али очито нисте. Није вам била довољна поука што вас је народ казнио на изборима, али данас сте превазишли сами себе“, рекао је он.

Лукач је затим рекао да је опозиција извела „један индијански плес урличући, галамећи и лупајући“, што је непримерно Скупштини и озбиљним људима.

„Могу само да кажем за неколико озбиљних људи, који су из опозиционих партија, да су схватили да не треба да учествују у томе и честитам им на томе, онима који разумeју шта Скупштина значи нашем народу и борцима, људима коју су стварали НСРС, без које нема ни Републике Српске“, истакао је он.

Лукач је рекао да је неколико људи узело себи за право да буду навијачи.

„Очито је да је Станивуковић од Клуба посланика или групе ПДП-а направио навијачку групу урличући овде на један непримерен начин и као промотер НАТО пакта носећи заставице у НСРС-у, доносећи то пред говоорницу и председника Владе. Али Станивуковићу, мораш да знаш једну ствар — ја кад сам ратовао са својим борцима, НАТО авиони су ми летели изнад главе и гледао сам сваки час да ли ће ми те бомбе истрести на главу. Не можеш те заставице носити у НСРС, ти то не разумеш... Ти си био веома млад, али сада би требало да схватиш неке ствари. Немој више никада то да урадиш“, рекао је Лукач.

Након скупштинске паузе, опомене су изречене и Станивуковићу и Лукачу и одузета им је реч.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала