Амфилохије: Сви моћници који су ратовали против Бога су пропали и нестали

© Небојша ПоповићЦрна Гора злоупотребљава династију Петровић...
Црна Гора злоупотребљава династију Петровић... - Sputnik Србија
Пратите нас
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поново је позвао посланике да не подрже Владин предлог закона о вероисповести и поручио је да се „преварио онај ко је мислио да је јачи од Бога“, јер су су сви моћници који су ратовали против Бога пропали и нестали.

„Сви моћници који су ратовали против Бога су пропали и нестали, па ће и ови савремени, сироти моћници“, рекао је Амфилохије за подгорички портал Вијести, преноси Танјуг.

Он је казао да се још нада да Скупштина неће потврдити „то безакоње“, јер би то, како каже, био пораз Црне Горе.

Митрополија ће наставити да се бори, ако Скупштина ипак усвоји закон“, рекао је Амфилохије, који је у уторак са свештенством служио литургију у Саборном храму у Подгорици.

Гласање о закону би требало да буде сутра.

Посланици да не гласају о закону

Овако формулисан Предлог закона о слободи вјероисповијести не заслужује да буде разматран у Скупштини Црне Горе, те вас позивамо да својим учешћем не дајете легитимитет расправи и гласању о овом акту или да гласате против њега, ако, ипак, разум не превлада, па дође до гласања о њему, поручио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије у писму које је доставио посланицима Демократске партије социјалиста (ДПС), Социјалдемократске партије (СДП), Социјалдемократа (СД), Бошњачке странке (БС), Хрватске грађанске иницијативе (ХГВД, Форце и Либералне партије (ЛП).

Амфилохије је, како се наводи у писму које је објавила Митрополија црногорско-приморска на свом сајту, упозорио посланике да је предложени закон у функцији политички недопустивих притисака на Цркву.

Истовјетна писма митрополит је доставио и предсједнику државе, Владе, министрима правде и људских и мањинских права Милу Ђукановићу, Душку Марковићу, Зорану Пажину и Мехмеду Зенки.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала