Моника је жива!: Малчански берберин је вуче са собом у брда /видео/

© MUP Republike SrbijeНинослав Јовановић, звани Малчански берберин
Нинослав Јовановић, звани Малчански берберин - Sputnik Србија
Пратите нас
Нинослав Јовановић, звани Малчански берберин, лоциран је и чека се на његово хапшење. Како незванично сазнају „Новости“, током бекства са собом свуда води и девојчицу. Моника Каримановић (12) је још увек жива! „Новости“ пишу да Јовановић током бекства са собом свуда води и девојчицу.

Моника је жива и вуче је са собом у брда, рекао је извор близак полицији.

Директор полиције Владимир Ребић поручио је да верује да ће полиција успети да пронађе и спасе несталу Монику Каримановић. Додао је да верују да је Моника жива и да се нада да ће је током ноћи или у најкраћем времену пронаћи.

Јовановић и 12-годишња Моника Каримановић, која је нестала пре неколико дана, виђени су раније данас.

Владимир Ребић је истакао да су максимално ангажовали људске ресурсе у потрази за Моником.

„Током ноћи ће се наставити претрага коришћењем термовизијских камера које полицији дају предност“, рекао је Ребић обраћајући се новинарима у селу Орешац, где преко 220 полицијских службеника интезивно трага за несталом дванаестогодишњом Моником.

Сведоци су екипи „Новости“ изјавили да су видели Малчанског берберина како вуче девојчицу код пруге Ниш-Зајечар. Полиција, мештани и Жандармерија су на терену и чека се да отмичар буде ухапшен.

Медији већ данима спекулишу да је Малчански берберин нестао отприлике када и Моника Каримановић из Брзог Брода крај Ниша. Она је пре неколико дана рано ујутру кренула у школу и од тада јој се губи сваки траг.

Нинослав Јовановић је последњи пут био ухапшен под сумњом да је преко апликације „Месинџер“ слао поруке већем броју женских особа. Порукама их је прогањао, тражећи да му доставе своју исечену косу или да их шиша у замену за новчану надокнаду.

Он се теретио за кривична дела искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дела против полне слободе према малолетном лицу, као и више кривичних дела прогањања. Неколико месеци је провео у притвору, након чега је пуштен на слободу.

Раније је био осуђен на 12 година затвора, јер је једну 12-годишњу девојчицу ошишао и силовао. Казну је одслужио.

Живео у земуници последњих шест месеци

Милан Филиповић и Срђан Алексић пронашли су земуницу коју је Малчански берберин користио последњих шест месеци.

Како сазнају „Новости“, он није ишао кући, већ је живео у шуми. Како су Филиповић и Алексић рекли, земуница је направљена по угледу на ону какву прави војска.

У земуници су пронађени најлон и ћебенце. Оно што је упало у око Милану и Срђану, јесте то што су свуда по земуници били слаткиши и грицкалице. Малчански берберин је вршио добављање намирница у миру и систематски, што је још један показатељ да је отмицу месецима планирао. Оно што није ишло наруку полицији, јесте то што је отмичар већ дуго живео у шуми и добро је упознат са тереном.

Иначе, у полицијском досијеу Малчански берберин је окарактерисан као „високо интелигентна особа“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала