Папа Фрања: Бог воли и најгоре од нас

© AP Photo / Alessandra TarantinoПапа Фрања
Папа Фрања - Sputnik Србија
Пратите нас
Папа Фрања поручио је верницима да Бог воли све, па чак и најгоре од нас.

Праћен песмом хора, папа Фрања је у подножју олтара безилике Светог Петра у Ватикану открио статуу призора рођења Исуса. Рекао је да је рођење Исуса подсетник на безусловну божју љубав, преноси АП.

Истовремено је позвао вернике да дозволе себи да их Исус преобрати својом „лудом љубављу“ и да престану да покушавају да промене друге.

„Не чекајмо да наши суседи буду добри пре него што ми учинимо нешто добро за њих, да црква буде савршена да бисмо је волели, да нас други поштују пре него што ми поштујемо њих. Почнимо са собом“, истакао је папа.

Папа Фрања често наглашава „лично преобраћање“ у свом реформском папинству, верујући да истинске реформе не могу да буду наметнуте с врха, већ препознате изнутра. Он одбацује ставове појединих свештеника који нису задовољни његовим прогресивним отварањем према припадницима ЛГБТ заједнице, разведенима и људима са маргине.

Ти критичари су отворених руку дочекали скандале у вези са злостављањем и финансијама, који су погодили папинство 83-годишњег језуитског папе, пренео је Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала