Блокаде путева широм Црне Горе: Народ пева „Ој, Косово, Косово“ /видео/

© Фото : Божидар ЧабаркапаНарод блокирао Мост на Ђурђевића Тари
Народ блокирао Мост на Ђурђевића Тари - Sputnik Србија
Пратите нас
Док у Скупштини Црне Горе траје расправа о Предлогу закона о слободи вероисповести, верници Српске православне цркве (СПЦ) из Пљеваља и Жабљака блокирали су мост на Тари. У међувремену, црногорска полиција одблокирала је излазе из Подгорице и привела неколико особа.

Раније данас блокиран је магистрални пут Беране-Бијело Поље. Блокиран је и кружни ток у Будви, а група грађана из Херцег Новог је, такође, блокирала пут у Зеленици.

У знак протеста против усвајања закона о слободи вероисповести блокиран је кружни ток на улазу ка аеродрому Подгорица.

То је саопштено на скупу свештенства, верника и грађана код Блажовог моста у Подгорици, а то су потврдили и посланици Демократског фронта (ДФ) у Скупштини Црне Горе.

На скупу је саопштено и где се све окупља народ, а речено је и да је блокиран пут ка аеродрому, пут за Радановиће, као и да су људи почели да се окупљају у Будви, што је дочекано аплаузом.

Свештеници све време читају молитву, а испред њих су полицајци који су на барикадама и спречавају пролаз до Скупштине где је у току расправа о Предлогу закона.

„Нека будућност овог скупа зависи од оних који су на мостовима и путевима, јер је сигурно хладније њима на мосту на Тари, него нама у Подгорици“, рекао је свештеник Предраг Шћепановић.

Кордон полиције на Блажовом мосту и даље блокира пут ка центру града.

Окупљени грађани у близини моста певају „Ој, Косово, Косово“, преноси Танјуг.

Протојереј Радомир Никчевић рекао је раније да нема разилажења све док окупљени не добију писмену потврду да ће до 8. јануара бити одгођено изгласавање закона.

Одлагање гласање о закону тражио је митрополит Амфилохије у данашњем разговору с премијером Душком Марковићем, али договор о томе није постигнут.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала