Кремљ: У Либији ратују плаћеници из целог света

© Sputnik / Григориј Сисојев / Уђи у базу фотографијаПоглед на Москву
Поглед на Москву - Sputnik Србија
Пратите нас
На територији Либије су активни плаћеници из разних земаља, а то су последице деструктивних потеза многих држава, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Са сигурношћу могу рећи да, након тога што је Либија као држава уништена поступцима добро познатих земаља, територија Либије постала је уточиште за плаћенике из великог броја земаља — и за плаћенике и за терористичке групе. Све су то последице добро познатих поступака добро познатих земаља, које су уништиле либијску државност“, рекао је Песков.

Припадници Либијске националне армије у Бенгазију - Sputnik Србија
Америчке измишљотине: У Либији нема руских плаћеника

На питање да ли је Кремљ забринут због тога што држављани Русије раде као плаћеници у таквим сукобима, Песков је одговорио да држављани различитих земаља раде као плаћеници у свим деловима света, као и да то „сигурно забрињава власт“.

„Али немогуће је контролисати кретање свих грађана. Веома је важно супротставити се. Знате да се, на пример, у Сирији у затворима, који су под контролом Курда, налази много досељеника из наше земље, као и из других држава — Француске и других европских земаља. И такав проблем постоји“, истакао је портпарол руског председника.

Након убиства либијског вође Муамера ел Гадафија 2011. године, Либија је практично престала да функционише као јединствена држава. Тренутно је у земљи на снази двовлашће. На истоку је на власти парламент, који је изабрао народ, а на западу, у главном граду Триполију, на челу је Влада националног јединства, која је формирана уз подршку УН и Европске уније.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала