Неутралност Србије ускоро и у новом Закону о Војсци?

© Ministarstvo odbrane / Darimir BandaДанас дочекујемо најмодерније системе наоружања...
Данас дочекујемо најмодерније системе наоружања... - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар одбране Александар Вулин залаже се за то да се идуће године Закон о војсци пише поново: „Не измене и допуне, него да се напише поново, од првог до последњег члана“, рекао је министар у Скупштини Србије.

„Војска Србије служи само српском народу и никоме више. То није војска коју воде и уређују странци. То је слободна војска слободне земље којом не командује нико до Србија и српски народ“, поручио је Вулин.

© Tanjug / SAVA RADOVANOVIC/ Александар Вулин
Неутралност Србије ускоро и у новом Закону о Војсци? - Sputnik Србија
Александар Вулин

Током расправе о амандманима на најважнија стратешка документа у области одбране, министар је нагласио:

„Усвајањем ових важних стратегијских докумената, коначно се стичу сви услови да знамо у којем правцу треба да водимо војску, па и како војска треба да изгледа. И неутралност, критиковали је или не, даје нам прилику и право да, у складу са нашим документима, сами одлучујемо какву ћемо војску хтети да направимо. Кад кажемо војна неутралност, то значи да не морамо да будемо интероперабилни са било ким другим, него само са самим собом, то нам даје наше опредељење за неутралност. Ми смо до сада морали да се прилагођавамо некаквим другим процедурама, сада не морамо. Правимо процедуре за себе, по себи. И из тога треба да произађе закон који ће бити писан од првог до последњег члана.“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала