Вашингтон прави тактику информационог рата против Русије

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаБела кућа
Бела кућа - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчка сајбер-команда прави тактику информационог рата против високих руских чиновника и бизнисмена за случај да Москва покуша да се „умеша“ у председничке изборе 2020. године у САД, пише „Вашингтон пост“, позивајући се на неименоване изборе.

Циљ сајбер-команде, према подацима листа, могли би да буду представници руске елите. У исто време, како је рекао листу један од извора, не говори се о председнику Владимиру Путину, пошто би такав корак био исувише провокативан.

Заставе САД, Русије и Србије - Sputnik Србија
Жесток информациони рат у свету, Русија постала достојан противник Западу

Војска је дуго користила психолошке операције — делила памфлете у Ираку како би убедила војску Садама Хусеина да се преда полицији. Међутим, интернет, друштвене мреже и паметни телефони су проширили домет и прецизност ове тактике, нагласио је „Вашингтон пост“.

У септембру је шеф сајбер-команде копнених снага САД генерал Стивен Фогарти изјавио да Пентагон уочи избора 2020. године активно припрема концепцију информационе борбе у сајбер-простору. Према његовим речима, Вашингтон треба отворено да каже својим представницима да изводе овакве операције, пошто ће то показати спремност да се пружи одговор.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала