Београдски студенти: Важно је да устанемо и подржимо Србе у Црној Гори!

© Студентски клуб Правног факултетаНеколико стотина студената, јавних личности и народних посланика, присуствовало је трибини "Положај Срба у Црној Гори" у највећем амфитеатру Правног факултета.
Неколико стотина студената, јавних личности и народних посланика, присуствовало је трибини Положај Срба у Црној Гори у највећем амфитеатру Правног факултета. - Sputnik Србија
Пратите нас
Студентски клуб београдског Правног факултета најавио је за данас у 18 часова протест испред амбасаде Црне Горе у Београду, а један од организатора Немања Вучковић објашњава зашто је важно да колеге устану и придруже им се.
„Епископ Методије је претучен. Ухапшени су посланици опозиције. Усвајањем Закона о слободи вероисповести планира се отимање храмова Српске православне цркве. Зато желимо да пружимо подршку нашем народу у Црној Гори и митрополиту Амфилохију — да издрже у напорима да одбране светиње. Зато је важно да устанемо и да се окупимо вечерас“, каже Вучковић.

Вучковић позива студенте и грађане да се окупе испред црногорске амбасаде у Београду, која се налази у Кнез Михаиловој улици. Наш саговорник напомиње да Студентски клуб Правног факултета већ дуже време ради на окупљању патриотских организација и интелектуалаца, како би скренули пажњу на положај српског народа у Црној Гори. Крајем новембра ова организација одржала је на Правном факултету трибину о положају Срба у Црној Гори, а сличне активности планиране су за крај јануара. Међутим, како Вучковић каже — сада су их догађаји предухитрили.

„Ситуација се мења из часа у час, тако смо морали хитно да пријавимо скуп и да пружимо подршку нашој браћи. Што се тиче говорника вечерас, говориће студенти, али припремамо и изненађења, како бисмо послали снажну поруку. Позвали смо и представнике Цркве да говоре“, напомиње Вучковић.

Тежак положај српског народа и Српске православне цркве у Црној Гори, изгласавање такозваног Закона о слободи вероисповести, као и хапшење посланика у црногорској Скупштини, навели су Студентски клуб да пружи подршку грађанима Црне Горе мирним протестом испред црногорске амбасаде у Београду, стоји у саопштењу Студентског клуба Правног факултета.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала