Естонија: Нећемо променити став по питању Спутњика

© Sputnik / Игорь Руссак / Уђи у базу фотографијаСтудио међународне информативне агенције и радија Спутњик на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу
Студио међународне информативне агенције и радија Спутњик на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу - Sputnik Србија
Пратите нас
Естонски министар иностраних послова Урмас Рејнсалу изјавио је да власти земље неће подлећи притиску других држава по питању ситуације са руском агенцијом Спутњик у Естонији.
„Естонија неће подлећи притиску ни једне земље када је реч о непристрасном спровођењу закона. Што се тиче Спутњика, естонске власти примењују политику санкција ЕУ, која је била усвојена због оних грађана Русије који су подржавали агресију против Украјине“, написао је он на свом налогу на Фејсбуку.

Подсетимо — у последњих неколико месеци запослени у Спутњику Естоније више пута су позивани у полицију на информативне разговоре, током којих им је препоручено да напусте ту агенцију.

Естонија је једина балтичка држава у којој постоји редакција Спутњика. У њој је запослено 35 људи, а њих 33 су држављани Естоније. Они су склопили уговор о раду са МИА „Русија севодња“. Агенција сваког месеца у буџет земље уплаћује порез у износу од скоро 30.000 евра.

Многи руски високи званичници подржали су Спутњик у Естонији, између осталог и председник Русије Владимир Путин, који је обећао да ће власти Русије учинити све како би подржале рад Спутњика у Естонији и у другим државама где је он присутан.

И портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова подржала је агенцију Спутњик, одржавши редовну конференцију за штампу у прслуку са логом ове руске агенције, али је том приликом и оценила да је понашање власти Естоније — хајка према новинарима Спутњика.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала