Иринеј: Престаните са бруталним терором, ослободите посланике

© Tanjug / Тања ВаличПатријарх Иринеј на ускршњој литургији у Храму Светог Саве
Патријарх Иринеј на ускршњој литургији у Храму Светог Саве - Sputnik Србија
Пратите нас
Патријарх Иринеј позвао је данас власт у Црној Гори, посебно припаднике Министарства унутрашњих послова, да одмах престану са бруталним терором над Српском православном црквом (СПЦ), њеним свештенством и верним народом и затражио да из затвора одмах неизоставно буду ослобођени народни посланици Мандић, Кнежевић и Зоговић.

Реагујући на, како истиче, нељудско пребијање викарног епископа диоклијског Методија, свештеника и српских православних верника, само зато што су Срби и зато што су православне вере, чин је незабележен у Европи од пада фашизма и престанка бољшевичког терора.

Патријарх у изјави достављеној медијима поручује да су ухапшени посланици, политички представници српског православног народа у Црној Гори, као и сви други који су ухапшени јуче и данас због одбране својих светиња од државног терора и отимачине.

Наводи се да се патријарх моли Господу да, како каже, уразуми људе који воде Црну Гору да прекину са насиљем и отимањем црквене имовине и пружа пуну подршку архијерејима, свештенству, монаштву и вернима СПЦ да се на сваком месту и у свакој прилици боре и не одустану од одбране СПЦ.

Дешавања у Црној Гори пратите на Спутњику из минута у минут.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала