Малагурски: Раскринкаћу фалсификовање историје у братској Црној Гори!

© SputnikБорис Малагурски за Спутњик
Борис Малагурски за Спутњик - Sputnik Србија
Пратите нас
Борис Малагурски најавио је нови филм, који ће, како каже, раскринкати фалсификовање историје у братској Црној Гори. Свет мора да сазна истину, закључује он.

„У светлу синоћних догађаја у Црној Гори, током којих су ухапшени сви српски посланици у Скупштини Црне Горе, као и на десетине поштених и часних грађана, након што је народ масовно изашао на улице, побунио се против терористичког режима Мила Ђукановића и блокирао све путеве у Црној Гори, одлучио сам да не будем неми посматрач монструозног НАТО репресивног апарата који годинама Србима у Црној Гори одузима право на идентитет и језик, а сада покушава да нам отме и Српску православну цркву у Црној Гори, те сам преломио да мој следећи документарни филм буде о Црној Гори (више)“, навео је Малагурски.

„Како је могуће да се два брата различито декларишу по питању етничке припадности, иако су од истих родитеља? Један је Србин, други тврди да је Црногорац. У земљи у којој је идентитет постао политичко оруђе у рукама једног човека, који је у врху власти 30 година, где се фабрикује језик додавањем измишљених слова и приватизује све материјално, сада режимска клика жели српском народу да отме и духовност, да одузме Острог и приватизује Његоша“, каже он.

„Не смемо више да ћутимо, време је да се изборимо за истину и правду! Такође бих искористио прилику да најавим долазак нашег актуелног филма „Тежина ланаца 3“ у градове широм Црне Горе, почевши од премијере у Подгорици 28. фебруара — сви подаци ће на време бити објављени на званичном сајту филма. Још једном се захваљујем свима који су донирали за овај филм и надам се да ћете донирати и за филм о Црној Гори: https://bit.ly/37bD8V7“, рекао је Малагурски.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала