Потпредседник Државне думе: Путин је успео да сачува Русију

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаСекретар генералног савета партије Јединствена Русија Сергеј Неверов
Секретар генералног савета партије Јединствена Русија Сергеј Неверов - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин сачувао је земљу и спровео низ мера које гарантују грађанима Русије сигурност у будућности, рекао је потпредседник Државне думе Сергеј Неверов.

„Двадесет година се постављало питање да ли ће се сачувати земља. Чинило се да смо на прагу грађанског рата, на Кавказу су деловале различите терористичке организације. Ни у социјалној сфери ситуација није била ништа боља. У многим предузећима људи по шест, осам месеци нису добијали плате. Опште расуло“, рекао је Неверов.

Према његовим речима — за човека је 20 година прилично дуг период, док је за државу — тренутак.

„Али за тај период је пређен огроман пут. У почетку је требало спасити и ујединити земљу. Буџет за 2000. годину је износио билион рубаља, док је данас 23 билиона. Тада смо имали огроман дуг, а данас имамо златну и девизну резерву, која ће нам осигурати испуњавање свих друштвених обавеза у случају било какве економске кризе“, истакао је Неверов.

Карин Кнајсл - Sputnik Србија
Бивша аустријска министарка ексклузивно за Спутњик: ЕУ није могла да разуме храбре Путинове идеје

Он је нагласио да руска економија и у условима најжешћих санкција и притиска ипак напредује.

„Можда не напредује онако како бисмо желели, али не пада на нулу. Преживели смо. Не сумњам да ће 2020. година бити преломна у позитивном смислу, јер је 2019. година била година покретања националних пројеката“, оценио је он.

„Наравно, сви желе да одмах осете промене, али то се не догађа увек. Када би у краткометражни филм убацили кадрове о томе како се држава мењала, видели би какав напредак је учињен. Имамо чиме да се поносимо. Многи људи који су раније емигрирали данас долазе у Русију и кажу како се земља променила, како је слободнија и отворенија. Главни резултат након 20 година је очување земље и реализација низа мера које су улиле људима сигурност у будућност“, констатовао је Неверов.

Према његовим речима — Русија је за 20 година постала главни играч на међународној арени.

„Било је тренутака када су многи становници наше земље у иностранству скоро скривали да су из Русије. Данас је обрнуто — многи истичу да су држављани наше земље. И то је Путинова заслуга. За ових 20 година Русија је постала главни учесник у свим процесима на међународној арени, почела је да развија партнерства и стратешку сарадњу у правцу Истока“, казао је Неверов.

Он је истакао да руски председник има чврсту вољу да сачува сећање на хероје који су победили фашизам и да спречи прекрајање историје и слављење фашизма.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала