Руска црква: Закон ће дестабилизовати ситуацију у Црној Гори

© Пресс-служба Патриархии РПЦ / Уђи у базу фотографијаЗаседање Светог синода Руске православне цркве у Минску
Заседање Светог синода Руске православне цркве у Минску - Sputnik Србија
Пратите нас
Закон који се тиче цркава у Црној Гори неће донети никакву корист тој земљи и дестабилизоваће ситуацију, поручују из Руске православне цркве у Москви.

Секретар Одељења Цркве за односе са другим црквама протојереј Игор Јакимчук на питање шта значи усвајање тог закона, каже да то „говори о зависности црногорског руководства од међународних центара моћи“.

„Објективно тај закон неће донети никакву корист црногорској држави, он ће дестабилизовати ситуацију. Али очигледно постоји налог и он се спроводи“, рекао је он.

Јакимчук је казао и да је усвајање тог закона изазвало негативну реакцију црногорске јавности. „Организују се митинзи, демонстрације, протести. Српска православна црква је црква већине црногорског народа, а овај закон ће нарушити права верника“, додао је.

Подсетимо, у Скупштини Црне Горе гласовима владајуће већине и СДП-а јуче је усвојен Закон о слободи вероисповести.

За Закон је гласало 45 посланика ДПС-а, СД-а, Либералне партије, Бошњачке странке, Хрватске грађанске иницијативе, Форце и СДП-а.

Закон, којем се противи већинска Црна Гора, на челу са митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем, због којег су у главном граду Црне Горе Подгорици јуче биле уведене полицијска блокада и ванредно стање, изгласан је након сукоба и инцидената.

Приведено је свих 18 посланика Демократског фронта.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала