Директор полиције: Пронађени ДНК трагови, није искључено да Малчанском берберину неко помаже

© МУП Републике СрбијеНинослав Јовановић звани Малчански берберин
Нинослав Јовановић звани Малчански берберин - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Потрага за 12-годишњом Моником Каримановић траје већ девети дан, а поред више од 600 људи, у акцију су укључени дронови, хеликоптери, термовизијске камере, рекао је јутрос директор полиције Владимир Ребић.

Полиција још не зна где се налазе 12-годишња Моника и Нинослав Јовановић, за кога се верује да је отео девојчицу, рекао је Ребић, додајући да је полиција на терену 24 сата.

„Кад је мајка пријавила нестанак, изашли смо на терен, дали објаву, све патроле су обавештене и имале њену слику. У првом тренутку нисмо имали представу ко је, обављени су разговори са друговима, наставницима. Извршен је увид у камере на том простору, на једној локацији смо је видели на камерама и даље нисмо, није било камера које покривају“, рекао је Ребић за РТС.

Даљом истрагом је полиција, каже, посумњала да би Јовановић могао да буде извршилац.

„У неком тренутку смо сазнали да је украдено једно возило на подручју Малче и виђено је у Сувом Долу, па смо то повезали. Возило је пронађено, извршене су форензичке обраде у возилу и у понедељак смо већ знали да су они били у возилу, и тада је истрага усмерена ка њима“, указао је директор полиције.

До петка су се јавила два сведока који су рекли да су 12-годишњу Монику и Јовановића видели на неким локацијама, а на двема локацијама пронађени су њихови ДНК трагови.

„На тим локацијама пронађена су два јастука, два ћебета... Очигледно не ноћи сам“, навео је Ребић, указујући да је до сада полиција претражила око 50 села и заселака на којима би Јовановић могао да се крије са девојчицом.

Полиција не искључује могућност да отмичару неко помаже

Наредних дана очекују се лоше време, снег, али директор полиције каже да их то неће омести.

„Имамо термовизијске камере и камере које препознају на основу топлоте. Ниједан детаљ се не препушта случају“, наводи Ребић.

Проверавају се, додаје, и објаве на друштвеним мрежама.

„Неко је написао да је виђен у Пожаревцу, полиција одмах то проверава. Имали смо случај да је неко у Немачкој покушавао да приступи његовом профилу. Немци су то проверавали, ради се о човеку који је покушавао да му укине профил“, испричао је Ребић.

Полиција такође није искључила могућност да Јовановићу неко помаже.

„Он је асоцијалан, али су пронађени неки људи са којима је био у контакту“, додаје директор полиције.

Ребић је навео да полицију у оптимизму држи чињеница да Јовановић у претходним случајевима није убијао своје жртве.

„Колеге из нишке полиције радиле су његов профил, ангажовани су психолози, скенирано је његово понашање, покривамо локације које су његове опсесије, не могу због истраге да кажем које су“, навео је директор полиције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала