Путинов биограф испричао како је председник Русије спасио своје ћерке

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија
Пратите нас
Политичка судбина Владимира Путина нема аналоге у совјетској и модерној руској историји, а неке епизоде из живота председника Русије најбоље показују његов карактер, сматра немачки биограф Путина, политиколог и новинар Александар Рар.

Александар Рар је у интервјуу Спутњику испричао да је лично питао Путина да ли је истинита прича о пожару у његовој викендици код Лењинграда из 1996. године. Руски председник му је потврдио да је ова прича истинита.

„Он је био са пријатељем у сауни када је кућа почела да гори. Отрчао је на други спрат, где су спавале његове ћерке и предао их у руке пријатеља. Он им је спасио живот“, испричао је Рар.

Председник Русије Владимир Путин у батискафу пре зарањања на дно Финског залива - Sputnik Србија
На месту где је Путин требало да зарони — пронађено минско поље

Путин је и други пут ушао у кућу која гори, у потрази за кофером у којем се чувала готовина.

„Путин је видео да је сав новац изгорео и да је само његов напрсни крст остао нетакнут“, додао је Рар.

Он је признао да је много професионално учествовао у уређивању и припреми „биографија совјетске елите“, али биографија Путина, по његовим речима, јако се разликује од „старе елите“. То је био потпуно другачији модел каријере.

Рар је нагласио да је Путин „најзначајнији политичар 21. века“, који је створио нову земљу уз помоћ јаке воље и сопствених идеја. Експерт је објаснио да се „тако јак политичар ретко појављује у новијој историји“.

„Он је из обичне породице, његови родитељи су били врло једноставни људи. Током пада Источне Немачке, КГБ-а и СССР, он је такође доживео пад, али се ипак вратио, ишао ка врху. Ова динамика, ти успони и падови — то је било потпуно другачије од биографије Јељцина и других совјетско-руских функционера“, закључио је Рар.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала