Војска открила нови траг у потрази за Малчанским берберином

© Министарство одбранеПрипадници Војске Србије
Припадници Војске Србије - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Нађени су нови трагови изнад Орешца, где је тренутно у току потрага за Моником Каримановић и Малчанским берберином Нинославом Јовановићем.

„Војска је открила јастук и јорган, као и трагове ципела, па полиција претпоставља да је отмичар у близини“, наводи извор „Новости“.

Директор полиције Владимир Ребић изјавио је да је полиција 95 одсто сигурна да отмичар Нинослав Јовановић, познат као Малчански берберин, није са Моником Каримановић (12) прешао државну границу, и додао да је за њим ипак расписана плава међународна потерница. Потрага је настављена у атару села Минићево крај Књажевца, где је распоређена војска.

Ребић је објаснио да је потрага отежана због тешког терена, али и зато што се Јовановић очигледно добро припремио за извршење овог дела и обезбедио склоништа у којима ће боравити са жртвом.

„Око два месеца пре нестанка Монике, Јовановић је виђен на том подручју. Видели су га и њени родитељи на извесној удаљености од куће, али нису са њим имали контакт, као ни мештани књажевачке општине“, рекао је Ребић.

Додао је да се успешно скривање вишеструког силоватеља може објаснити и чињеницом да у пределу Књажевца и на целом потезу од Ниша према Зајечару и Пироту, има много напуштених села и да у 90 одсто кућа нико не борави, а за скривање су погодна и гробља.
© МУП Републике СрбијеНинослав Јовановић звани Малчански берберин
Војска открила нови траг у потрази за Малчанским берберином - Sputnik Србија
Нинослав Јовановић звани Малчански берберин

Полиција, према његовим речима, сваки објекат обилази више пута, за случај да отмичар мења место боравка.

Ребић је захвалио ловачким удружењима и извиђачима који као водичи учествују у потрази, али и грађанима на добронамерним информацијама, истичући да полиција проверава сваку добијену информацију.

„Ми не губимо наду, верујемо да је жива и да ћемо је пре или касније наћи“, закључио је Ребић.

Војска стигла у село Минићево да тражи Монику

Потрага за Моником настављена је у атару села Минићево крај Књажевца.

Ту је од јутрос распоређена војска, која је одатле почела да претражује околину.

Све више грађана долази да помогне органима реда, од ловаца па до забринутих родитеља, који нису могли да скрштених руку посматрају кроз који пролази девојчица и њена породица.

Тако су данас, са великим бројем возила, у помоћ стигли и таксисти из Ниша да би се придружили потрази.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала