Милачић по изласку из суднице опет ухапшен; Адвокат: У питању је одмазда режима

© Фото : Фејсбук, Права Црна ГораМарко Милачић
Марко Милачић - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић је након саслушања у Прекршајном суду, одмах по изласку из суднице, опет лишен слободе и спроведен у просторије Управе полиције, ради, како му је речено, допуне изјаве. Жана Милачић, адвокат Милачића, каже да њеног клијента задржавају зато што је у питању одмазда режима.

Милачић је у просторије полиције спроведен по захтеву поступајућег државног тужиоца.

„У питању је најсрамније правно насиље изнуривањем и психички и физички исцрпљивањем председника Марка Милачића, јер, уколико је била потребна, допуна изјаве се могла од њега узети у претходних 12 сати, колико се он налазио у просторијама Управе полиције, па овакав начин поступања органа Управе полиције, а по налогу са врха је најочигледнији вид бескрупулозне политичке борбе власти са њеним неистомишљеницима“, наведено је на званичном профилу те странке на Фејсбуку.

Адвокат: Милачића задржавају зато што је у питању одмазда режима

Жана Милачић, адвокат Марка Милачића, каже да председник Праве Црне Горе није био организатор шетње након које су се десили немири испред Храма, већ учесник у њој, као што су то били и други грађани незадовољни доношењем Закона о слободи вероисповести.

Милачић се, како каже, јавио полицији након писменог позива, и лишен је слободе због извршења прекршаја као „организатор“ протеста, односно шетње, противно члану 33. Закона о јавном окупљању и јавним приредбама, односно окривљен је да није пријавио јавно окупљање пет дана пре јавног окупљања.

Његова адвокатица каже да је Милачић провео 12 часова у Управи полиције, а када је саслушан у Прекршајном суду, пуштен је на слободу.

„Међутим, по истом сценарију као прошли пут, након секунд слободе, Марко је, као и мој други брањеник Вукашин Милутиновић, опет лишен слободе и речено им је да морају да се врате у полицију да дају допунску изјаву и марицом су спроведени у Управу полиције. Тамо наравно никаквог новог давања исказа није било, већ су ту упознати са тим да је тужилац одредио да су они својим радњама учинили кривично дело непоступања по наредби за удаљење“, каже Милачићева.

Жана Милачић је додала да она, као сведок тога што се дешавало, може да потврди да потврди да и Милачић и Милутиновић не да нису починило то кривично дело, већ напротив, они су узели мегафон и самоиницијативно позвали окупљене да се разиђу, што су како наводи, сви и учинили.

„Кривичног дела у том случају нема и ово је апсолутно монтирано, политичко хапшење, јер не постоје елементи кривичног дела. Он је задржан за нешто што није урадио. Он је задржан, јер је позвао, заједно са полицијом, људе да се разиђу, а и сам је отишао. Тако да нити је био организатор, нити је учинио кривично дело, лишен је слободе пре скоро 24 часа и знамо да ће у осам ујутру бити приведен надлежном државном тужиоцу, који ће одлучити да ли ће га задржати или пустити на слободу“, каже Жана Милачић.

Ово је, уверена је она, одмазда режима, јер је правно неутемељено лишавање слободе Марка Милачића и у првом и у другом случају, јер га терете за нешто што не постоји.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала