МУП открио потресне детаље ослобађања девојчице Монике

© MUP REPUBLIKE SRBIJEДиректор полиције Владимир Ребић у Орешцу код Књажевца, одакле је кренула потрага за девојчицом Моником Каримановић и Малчанским берберином
Директор полиције Владимир Ребић у Орешцу код Књажевца, одакле је кренула потрага за девојчицом Моником Каримановић и Малчанским берберином - Sputnik Србија
Пратите нас
Државна секретарка у Министарству унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић открила је потресне детаље о ослобађању девојчице Монике Каримановић, коју је отео Нинослав Јовановић.

Будите сигурни да ће Нинослав Јовановић, отмичар девојчице Монике Каримановић, бити ухваћен, рекла је данас државна секретарка у Министарству унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић.

„Наш једини циљ је да тог монструма ухватимо и приведемо правди, добиће одговарајућу казну“, рекла је Биљана Поповић Ивковић за ТВ „Прву“.

Она је рекла да је Јовановић наоружан, да има ватрено оружје и нож, а да ангажовани у потрази непрестано раде на томе да буде ухваћен.

Моника полицајцима: Немојте да ме повредите

Испричала је да је Моника када је пронађена била уплашена, али свесна и врло комуникативна.

„Рекла је да су дневно пешачили пет сати, да ју је терао да хода, да јој је стално претио и да ју је плашио. Полицајцима је рекла — ’молим вас, немојте да ме повредите, немојте да ме тучете‘. Дакле, отмичар је све време манипулисао дететом“, навела је она.

Биљана Поповић Ивковић је додала да је Моника добровољно пристала да се са њом обави разговор у присуству тужиоца и представника Центра за социјални рад, наводећи да је девојчица била злостављана и мучена.

Она је истакла да без помоћи грађана који тамо живе није било могуће пронаћи Јовановића.

„Тај монструм је очигледно врло дуго планирао та кривична дела. У првом тренутку кад је пријављен нестанак детета, сумњали смо да је она отета. Ми смо њега пратили у стопу, али он је нама измицао. Ми ћемо га пронаћи и добиће заслужену казну“, рекла је она.

Монструм извршио 30 кривичних дела, 11 пута осуђиван

Начелник УКП-а Дејан Ковачевић каже да очекује да ће он ускоро бити ухапшен и процесуиран и подсећа да је он евидентиран као извршилац више од 30 кривичних дела, да је 11 пута осуђиван, због крађе, превара, силовања.

Он је за телевизију „Пинк“ рекао да су на терену ангажовани максимални капацитети МУП-а, да је стављена на располагање комплетна техника и људство, као и да је у потрагу за Моником Каримановић и њеним отмичарем на дневном нивоу било укључено око 500 полицајаца, плус оперативни штаб.

Полиција претражује све објекте на подручју села Пасјача, између Ниша и Сврљига, где је пронађена јуче мала Моника.

Он је нагласио да су осим полиције на терену били припадници БИА, војске, али и ловци и грађани који су се укључили у потрагу.

Моника Каримановић пронађена је јуче после 10 дана потраге од када ју је отео Нинослав Јовановић, познатији као „Малчански берберин“, раније осуђивани педофил, преноси Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала