Патријарх Кирил: Антицрквени закон у Црној Гори — политичко деловање против Русије

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПатријарх Кирил
Патријарх Кирил - Sputnik Србија
Пратите нас
Патријарх Московски и целе Русије Кирил назвао је „борбом против Русије“ један од политичких циљева доношења такозваног „антицрквеног“ закона у Црној Гори, наводи се на сајту Руске православне цркве.

„Треба да будемо солидарни са владиком Амфилохијем, да осудимо заузимање храмова и све покушаје државних власти Црне Горе да отму имовину канонске Цркве. И то се дешава у срцу Европе — те Европе која се декларисала, као и САД, за принцип одвајања Цркве од државе! Испада да се принцип секуларне државе лако потире ради одређених политичких циљева, укључујући, несумњиво, и борбу против Русије“, рекао је патријарх за време ручка након Литургије у Сретенском манастиру.

Поглавар Руске цркве је подсетио да је у Црној Гори, „где су се увек посебно односили према Русији“, недавно донет закон по којем црквена имовина треба да пређе од канонске Црногорске епархије Српске православне цркве ка расколницима“.

У вези са опасном ситуацијом у којој се нашла канонска Православна Црква у Црној Гори, у суботу 28. децембра 2019. године одржана је седница (уз помоћ савремених средстава веза) Светог Синода Руске православне цркве, чији чланови су једнодушно подржали Патријаршијску и Синодску посланицу поводом ситуације у Црној Гори.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала