Полиција задржала у притвору председника Праве Црне Горе Марка Милачића

© Sputnik / Александар МилачићЛидер Праве Црне Горе Марко Милачић
Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Праве Црне Горе Марко Милачић задржан је након саслушања у Управи полиције због повреде Члана 34 Закона о јавним окупљањима и јавним приредбама, саопштено је из Праве Црне Горе.

Из те странке тврде да се Милачићу на терет ставља да је био организатор протестне шетње у Подгорици након молебана у храму, „дакле, шетње коју је верујући народ самоиницијативно организовао, у жељи да се побуни против неуставно донесеног Закона о слободи вероисповести“.

„Иако је у свом исказу датом Управи полиције у својству грађанина појаснио да предметни скуп није имао организаторе, да су се учесници шетње сами окупили, као што то чине сваке вечери, а након што се основна државна тужитељка изјаснила да не постоје елементи кривичног дела, Управа полиције је ипак одлучила да га лиши слободе до привођења судији суда за прекршаје, без икаквог правног основа утемељеног у Прекршајном закону, будући да у конкретном случају не постоје околности које Члан 166 Закона о прекршајима предвиђа да би неко лице било лишено слободе“, појашњавају из Праве Црне Горе.

Тврде да је реч о монтираном политичком процесу којим власт жели да склони своје политичке противнике.

„Права Црна Гора најоштрије осуђује још једно у низу срамних хапшења њеног председника, али и свих других учесника протеста који су се ових дана одигравали широм Црне Горе и позива све грађане да се не плаше, да излазе на улице у што већем броју, јер је владајући режим очигледно у никада већој кризи. Хапсите, али нас нећете ућутати. Проглашени срамни Закон о слободи вероисповести биће ваш крај“, закључује се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала