Премијер Црне Горе поручио Амфилохију: Ово је последње упозорење

© Фото : Влада Црне Горе/Бојана ЋупићДушко Марковић
Душко Марковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Црне Горе Душко Марковић упозорио је митрополита Амфилохија да не подстиче нереде у Црној Гори.

„Ово је последње упозорење митрополиту Амфилохију да не подстиче нереде“, рекао је Марковић.
Широм Црне Горе од петка се организују протести због усвајања Закона о слободи вероисповести.
„Позивам свештенство Српске православне цркве у Црној Гори да се врате у цркве и храмове, да позову вернике да служе и да бораве у храмовима, да их не позивају на пружање отпора властима у односу на Закон о слободи вероисповести, јер из цркава, храмова и њихових литургија излази на улице, пројектују се нереди, напади на полицијске службенике, грађане и имовину. Позив за дијалог је отворен, а митрополиту саветујем да не подстиче незадовољство и нереде. Ово је последња опомена у том смислу“, написао је премијер Црне Горе.
Марковић је истакао да Црна Гора и њене институције „неће дозволити изазивање нереда, нападе на државне службенике, полицију и угрожавање државне имовине и ограничавања права других“.
„Поручујем грађанима — имајте стрпљења. Црна Гора је европска држава 21. века. Овдје неће бити никаквог сукоба. Овде није никоме тесно — ни Србима, ни Црногорцима ни Албанцима, ни Муслиманима — Бошњацима, ни Хрватима ни било коме другом. Црна Гора је дом за све. Али у Црној Гори ће се поштовати црногорски закони, а не нечији други. Не брините за своју безбедност. Држава је ту да штити вашу сигурност и сигурност ваших породица“, поручио је Марковић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала