Украјина и Русија решиле антимонополски спор

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаГасно транзитно чвориште у Курској области
Гасно транзитно чвориште у Курској области - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва и Кијев потписали су нагодбу о антимонополском спору, према којем руске компаније треба да повуку антимонополске захтеве у вредности од 7,4 милијарде долара, саопштио је заменик министра правде Украјине Иван Лешчина.

„Не могу да откривам детаље уговора јер је поверљив, али важно је да Русија повлачи своја потраживања, а ми не кршимо своје правило да не закључујемо нагодбе о инвестиционим арбитражама, према којима Украјина мора да плати инвеститору било какву одштету“, написао је дипломата.

„Украјина и ’Гаспром‘ потписују споразум о инвестиционој арбитражи“, написао је Лешчина на својој страници на Фејсбуку, уз коју је приложио фотографију документа на којем стоје потписи представника „Гаспрома“ Елене Бурмистрове и украјинског министра правде Дениса Маљуске.

„Потписивање споразума отвара пут за закључивање дугорочних споразума о транспорту гаса између ’Нафтогаса‘ и ’Гаспрома‘, чему је тежила Украјина. Остаје да сачекамо добре вести из Беча. Надам се да до тога није дуго остало“, закључио је Лешчина.

Протокол о гасној сарадњи, који су Русија и Украјина потписале 20. децембра, предвиђао је да Кијев у оквиру нагодбе о антимонополском спору одустане од свих захтева (у вредности од око 7,4 милијарде долара), а „Гаспром“ повуче из суда у Женеви захтев за кршење обавеза о заштити инвестиција од стране Украјине.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала