Ватрогасци из Бара одбили да асистирају полицији: Неће на вернике

© REUTERS / STEVO VASILJEVICПодгорица, протести 17.10.2015
Подгорица, протести 17.10.2015 - Sputnik Србија
Пратите нас
Ватрогасци из Бара — Бојан Рукавина, Владимир Ђурановић и Никола Ђурановић одбили су да асистирају полицији у сузбијању протеста православних верника који се не слажу са Законом о верским заједницама, усвојеним у Скупштини прије неколико ноћи, и против њих је покренут дисциплински поступак због тога.

Они су „Барском порталу“ казали да су поносни на своју одлуку и да ће остати истрајни у том опредељењу, без обзира на могуће последице.

„Бојан Рукавина није православне вероисповести, али јесте солидаран са грађанима који се противе наказној политици режима, и због тога смо веома захвални“, казао је Никола Ђурановић.

Од ових барских ватрогасаца је затражено да конкретно асистирају полицији код тунела „Созина“, гдје се очекивало да ће верници из Бара, Сутомора и Вирпазара блокирати саобраћај на дан када је усвојен закон који дискриминише Српску православну цркву и њену Митрополију црногорско-приморску.

Подсетимо — пре овог геста тројице барских ватрогасаца никшићки полицајац Милоје Шћепановић одбио је да пендреком иде на суграђане који протестују због истог закона и вратио је униформу и оружје Управи полиције, након чега га је митрополит црногорско-приморски Амфилохије одликовао.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала