Вучић о ситуацији у Црној Гори: Србији руке прилично везане

© PREDSEDNISTVO SRBIJEАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће сутра разговарати са патријархом Иринејем о формирању одређене комисије да се види како правнички да се изађе пред светске и међународне организације у вези црногорског Закона о слободи вероисповести.

„Разговараћемо како да помогнемо нашој Цркви. Не разумем се у митрополије и епархије, за мене постоји само Српска православна црква“, поручио је Вучић, гостујући у емисији РТС-а „Око“.

Казао је да су Србији руке прилично везане и да чини колико може.

Подсетио је да више не постоји државна заједница и да Србија поштује Црну Гору као независну државу, те и да је она постала независна 2006. године, када су на власти у Србији били они који га сада критикују због наводне пасивности.

На питање да ли би ситуација била другачија да је он био на власти када је одржан референдум о отцепљењу Црне Горе из државне заједнице, одговорио је без дилеме да би:

„Водио бих паметну кампању, не бих радио на томе колико ће неко пара да узме себи са РТС-а, или других земаља, из разних амбасада, или по хотелима, већ бих гризао и борио бих се за опстанак државне заједнице. Мило Ђукановић не би добио ни 50 одсто гласова на референдуму о независности, а не 60 одсто, колико је добио, да су постојали људи који би озбиљно водили кампању“, каже Вучић.

На питање да ли би то уопште било могуће под околностима какве јесу „под Ђукановићем“, Вучић је поручио да он, за разлику од других наших политичара који увек говоре да је неко други крив, не верује у теорије завере и да све неко намешта, већ верује у знање и рад.

„Нама сада остаје да поштујемо ту одлуку, да поштујемо Црну Гору, али исто тако и свој народ тамо. Гледамо да не кваримо односе са Црном Гором, да јесмо и остајемо браћа, али и да хоћемо да говоримо о свом народу“, подвукао је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала