Барска Служба заштите и спашавања подржала ватрогасце који су одбили да асистирају полицији

© AP Photo / Risto BozovicЦрногорска полиција
Црногорска полиција - Sputnik Србија
Пратите нас
Служба заштите и спашавања дала је пуну подршку колегама који су одбили да асистирају полицији и тако отежају борбу свештенству и православним верницима у одбрани светиња.

„Никад ни један ватрогасац-спасилац у нашој служби није, нити ће икада одбити било које наређење из наше струке ватрогасно-спасилачких послова, и у корист народа од којег примамо плату. Ватрогасци не питају за име, презиме и за вероисповест ономе коме гори кућа, ко је повређен или у некој невољи, него раде колико је у њиховој моћи да помогну свом народу“, кажу из Службе заштите и спашавања.

Запослени у Служби заштите и спашавања општине Бар пружили су пуну подршку колегама који су одбили наређење да асистирају полицији у виду уклањања возила која блокирају саобраћај због настале ситуације у вези са изгласавањем Закона о слободи вероисповести, преноси портал ИН4С.

Подсетимо — ватрогасци из Бара Бојан Рукавина, Владимир Ђурановић и Никола Ђурановић одбили су да асистирају полицији у сузбијању протеста православних верника који се не слажу са Законом о верским заједницама, усвојеним у Скупштини пре неколико ноћи и против њих је покренут дисциплински поступак због тога.

Од ових барских ватрогасаца је затражено да конкретно асистирају полицији код тунела „Созина“, где се очекивало да ће верници из Бара, Сутомора и Вирпазара блокирати саобраћај на дан када је усвојен закон који дискриминише Српску православну цркву и њену Митрополију Црногорско-приморску.

И вечерас протести у Бару

Грађани Бара и вечерас су протестовали против Закона о слободи вероисповести.

​Током шетње улицама Бара окупљени су узвикивали „не дамо светиње“ и „устаните Барани“.

Шетња улицама Бара протекла је без инцидената.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала