Кимова новогодишња честитка - стиже ново оружје

© AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News ServiceСевернокорејски лидер Ким Џонг Ун надгледао је "успешно тестирање" супер-великог ракетног система са вишеструким лансирањем и изразио "велико задовољство".
Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун надгледао је успешно тестирање супер-великог ракетног система са вишеструким лансирањем и изразио велико задовољство. - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Северне Кореје Ким Џонг Ун обећао је да ће његова земља наставити да ради на изради новог стратешког наоружања и најавио да ће ускоро представити ново оружје, јавља Ронхап, позивајући се на реферат северокорејанског лидера на пленуму Радничке партије.

„Северна Кореја ће наставити да ради на стратешком наоружању које је потребно за заштиту земље. Она ће то радити све док не престане непријатељска политика САД против Северне Кореје и на Корејском полуострву не завлада стабилан мир“, изјавио је Ким Џонг Ун.

Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп - Sputnik Србија
Трамп: САД спремне за „божићни поклон“ Северне Кореје

Он је обећао да ће „ускоро показати ново стратешко оружје које поседује Северна Кореја“.

Ун не види смисла у наставку поштовања мораторијума на тестирање нуклеарног оружја и балистичких ракета.

Севернокорејски лидер је током седам сати обраћања високим члановима Радничке партије говорио о изградњи државе, развоју економије и оружаних снага.

Раније су медији писали да Северна Кореја планира да примени оштру политику према САД, која укључује, између осталог, и одустајање од преговора о денуклеаризацији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала