Путин честитао Нову годину становницима Русије

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаНовогодишња јелка у Кремљу
Новогодишња јелка у Кремљу - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин обратио се држављанима Русије и честитао им Нову годину.

Први су новогодишњу честитку председника видели становници Анадира и Петропавловска Камчатског, где је Нова година стигла у 13 часова по средњоевропском времену.

У 14 часова по средњоевропском времену празник долази становницима Северо-Курилска, Магадана, Јужно Сахалинска, а сат времена касније стиже у Верхојанск, Комсомољск на Амуру, Хабаровск, Владивосток.   

„Нека се срећа међусобног разумевања заувек усели у ваш дом, помогне вам да превазиђете све потешкоће, окупи генерације. Нека вам родитељи буду здрави и увек осећају вашу пажњу, а свако дете нека зна да је вољено“, пожелео је Путин становницима Русије.

Он је истакао да, упркос многим стварима које је потребно урадити пре Нове године, главна ствар остају топлина људских односа и пријатељска комуникација.

„Трудимо се да за друге учинимо нешто важно, корисно, да помогнемо онима којима је потребна наша подршка, да их обрадујемо поклонима и пажњом. У таквим искреним заносима, у чистоћи мисли, у несебичној великодушности испољава се права магија новогодишњих празника. Он у људима открива најбоље особине, преображава свет, испуњавајући га радошћу и осмехом.“

Новогодишња јелка испред Спаске куле московског Кремља - Sputnik Србија
Путин упутио новогодишње честитке светским лидерима

Према речима руског председника, светли новогодишњи осећаји, чудесни утисци живе у нама од детињства и враћају се сваке нове године када „загрлимо своје најмилије, своје родитеље, припремамо изненађења за децу и унуке, заједно са њима украшавамо јелку, вадимо фигурице из картона, кугле и стаклене гирланде“.

„Те понекад старе, али омиљене породичне играчке дају топлину млађим генерацијама“, рекао је Путин.

Он је додао да свака породица има своје новогодишње традиције, али да све уједињује атмосфера доброте и бриге.

„Нова година је већ на вратима. Пожелимо једни другима и нашој домовини мир, благостање и просперитет. Срећан празник! Срећна Нова година!“, закључио је председник Русије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала