Светски медији о оптужници против Мектића

© Yt/tvpri prilogМинистар безбедности БиХ Драган Мектић
Министар безбедности БиХ Драган Мектић - Sputnik Србија
Пратите нас
Светски медији пренели су вест да је Тужилаштво БиХ подигло оптужницу против бившег министра безбедности БиХ и функционера СДС-а Драгана Мектића због злоупотребе положаја.

„Вашингтон пост“ пише да је Тужилаштво БиХ подигло оптужницу против Мектића и још три особе због корупције у вези с пројектом који финансира Европска унија.

Према наводима оптужнице, они су злоупотребом положаја и овлашћења починили кривично дело високе корупције која штети међународном угледу Босне и Херцеговине, приликом реализације међудржавног Пројекта прекограничне сарадње у области ватрогасне службе, у вредности од скоро 200.000 евра, који је финансирала делегација Европске уније у БиХ.

Након подизања оптужнице огласио се и Мектић који је рекао да је оптужница против њега резултат личне освете главне тужитељке Тужилаштва БиХ Гордане Тадић.

Мектић је у изјави за сарајевски портал „Кликс“ правосуђе БиХ назвао „криминалном и корумпираном хоботницом“, која монтира процесе.

„То је небулоза и неистина. Навели су штету од преко 244.000 КМ, а роба је купљена и испоручена цивилним заштитама. То је њена лична освета за све оно што сам говорио о Тужилаштву БиХ као криминалној и корумпираној правосудној институцији. Знао сам то и о томе сам говорио“, рекао је Мектић и открио да то није једини поступак који Тужилаштво БиХ на челу с Горданом Тадић води против њега.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала