Упозорење из Приштине: Албанија би да подели Косово

© AP Photo / Hektor PustinaРамуш Харадинај и Еди Рама
Рамуш Харадинај и Еди Рама - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши премијер привремених институција Косова Рамуш Харадинај је изјавио да је постојала велика опасност да се (лажна држава) Косово подели и да се један део припоји Албанији.

Харадинај је то рекао после „прозивки“ албанског премијера Едија Раме упућених представницима привремених институција Косова због одбијања да буду део „малог Шенгена“.

„Немам ништа лично против албанског премијера Едија Раме, али постојала је велика опасност да се (лажна држава) Косово подели и да се један део припоји Албанији. Био сам приморан да будем против тога, јер се радило о националном интересу, територији, суверенитету“, рекао је Харадинај за телевизију Т7.

Говорећи о притисцима и инсистирању да привремене институције Косова укину таксе од 100 одсто на робу из Србије и БиХ, Харадинај је изјавио да је „мини Шенген“ — „цуцла варалица Раме и председника Србије Александра Вучића“.

„Они више немају играчку којом би се забављали, па су сада нашли другу играчку. То је једна цуцла варалица за све који су део тога, то је цуцла варалица и за Вучића и за Раму, како би увели (лажну државу) Косово у заблуду“, рекао је Харадинај.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала