Како преживети пијанство после новогодишње ноћи

© Фото : pixabayПијаница
Пијаница - Sputnik Србија
Пратите нас
Новогодишњи празници са собом скоро па неминовно носе и непријатну нуспојаву. Како пребродити пијанство јутро или дан после?

Славље уз пуно пића, које руку подруку иде уз дочек Нове године, са собом носи и мамурлук, главобољу и остале не баш тако пријатне последице. Како их што лакше пребродити?

Најбоље решење је пити пуно воде јер конзумирање алкохола спречава тело да ствара хемикалију која се зове вазопресин, што значи да ваши бубрези шаљу воду директно у бешику, а да је не уносе у тело. Ово такође може довести до дехидрације, јер тело може избацити и до четири пута више воде, и то је вероватно разлог што имате главобоље и сува уста првог дана Нове године, савети су који се могу наћи на Фејсбуку.

Кинеска студија о 57 различитих пића открила је да сок од лимуна помаже да се алкохол брже избаци из система.

Ту је такође добро решење које сви знате, посебно када се пробудите са главобољом — да покушате да доручкујете. Једите јаја и месо јер су богати аминокиселинама и сматра се да је то добро у уклањању токсина.

Стручњаци сматрају да лакши доручак може помоћи да се обнови ниво шећера у крви. Алкохол такође може да смањи ниво калијума, па препоручују да поједете банану, после чега ћете се осећати много боље.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала