Нова правила за возаче у Србији: Неограничен рок за регистарске таблице и саобраћајне дозволе

© Sputnik / ИлустрацијеВозачка документа
Возачка документа - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић донео је одлуку да се регистарске таблице не мењају после истека рока од девет година од дана издавања.

Сходно изменама Правилника о регистрацији моторних и прикључних возила, које је потписао министар, регистарске таблице се неће мењати након поменутог рока, како је то до сада било прописано и што је требало да почне да се примењује од данас.

Регистарске таблице мораће да се мењају само уколико услед дотрајалости или оштећења постану неупотребљиве, као и у случајевима када возило буде регистровано у другом регистарском подручју, кад се изгубе, украду или буду уништене, пренео је Танјуг.

Од данас ће се издавати и саобраћајне дозволе са неограниченим роком важности, а власници возила којима су дозволе издате пре 1. јануара 2020. године, у којима је уписан рок важности, након истека тог рока могу их заменити за нове саобраћајне дозволе које су трајне.

Из МУП-а препоручују власницима возила да, ради несметаног коришћења возила у иностранству, након истека важности саобраћајне дозволе исту замене.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала