Спутњик у Естонији због претњи прешао на рад у ванредном стању

© Sputnik / Игорь Руссак / Уђи у базу фотографијаСпутњик студио
Спутњик студио - Sputnik Србија
Пратите нас
Спутњик Естонија је прешао на рад у ванредном стању, наводи се у саопштењу које је објављено на порталу.

„Последњих дана прошле године више пута смо разговарали о насталој ситуацији и дошли до закључка да, без обзира на апсурдне захтеве власти и претње у које не желим да верујем, немамо права да ризикујемо судбине наших људи“, наводи се у обраћању уреднице Спутњика у Естонији Елене Черишове.

„Банке су нас оставиле без плате, на нашег закоподавца извршен је притисак и он је био присиљен да са нама раскине споразум. И све то у контексту претњи кривичним гоњењем сваког од нас, према коме нам прети казна до пет година затвора. Наша једина 'кривица' је што ми смо новинари медија независног од власти и што једноставно радимо свој посао“, истиче се у апелу Черишове објављеном на сајту Спутњика Естонија.

Она је саопштила да ће због тога „од 1. јануара службеници редакције морати да прекину радни однос са Спутњиком.

Черишова је при томе нагласила да ће „сајт наставити да ради у пуном капацитету“, али да ће за то бити потребно неко време како би се организовали тако да не буду под сталним притиском власти Естоније.

Због претње кривичним гоњењем од стране естонских власти према члану који предвиђа казну затвора до пет година, запослени у Спутњику Естоније били су принуђени да донесу одлуку о прекиду радног односа са редакцијом од 1. јануара 2020. године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала