Стаклени трон од милион долара у Музеју емоција /фото/

© Sputnik / Татјана БулатовићШта је трон, стакло или милион долара?
Шта је трон, стакло или милион долара?  - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Бизнисмен Игор Рибаков и чувени руски уметник Алексеј Сергијенко удружили су снаге, направили стаклену столицу и напунили је са милион долара. Она се налази у Музеју емоција у Москви и ко год пожели може да сазна какав је осећај када буквално седите на новцу.

Руски олигарх Игор Рибаков налази се на 78. месту „Форбсове“ листе најбогатијих људи на свету. Осим што је успешни предузетник, он је већ дуже време и утицајни филантроп. Овог пута је на необичан начин одлучио да подстакне људе да се обогате. Уметник Алексеј Сергијенко је одмах прихватио идеју свог пријатеља и претворио је у невероватно уметничко дело.

© Sputnik / Татјана БулатовићШта је трон, стакло или милион долара?
Стаклени трон од милион долара у Музеју емоција /фото/  - Sputnik Србија
Шта је трон, стакло или милион долара?

Представљајући своје дело, Сергијенко је рекао да ће посетиоци моћи да виде да милион долара није само апстрактна сума коју приказују искључиво у филмовима, већ и да је замисао која код код њих треба да изазове енергију која ће их подстаћи да увећају свој капитал.

„Пред очима посетиоца и на дохват руке се налази то о чему поједини само сањају, а када се седне на столицу од милиона долара буде се емоције и ’енергија новца‘ почиње да ради свој посао“, сматра овај уметник.

Новчани трон има назив X10. Иза тога се крије прича и концепција Игора Рибакова, према којој све што се постигне треба помножити са бројем 10.

„Трон може инспирисати свакога да повећа своје богатство. Сваки човек заслужује да буде успешан. Не треба потцењивати енергију новца, јер када смо окружени новцем у нама се буди жеља да напредујемо. Управо то ће осетити свако ко се приближи трону и то је наш допринос за бољи свет!“, рекао је Рибаков у Музеју емоција

© Sputnik / Татјана БулатовићСоба инспирације у „Музеју емоција“
Стаклени трон од милион долара у Музеју емоција /фото/  - Sputnik Србија
Соба инспирације у „Музеју емоција“

Седам сала — седам емоција

Осим трона од милион долара, у Музеју емоција могу се проживети све основне људске емоције које је уметник Сергијенко представио у седам различитих сала. У сали гнева можете слушати гласну музику, викати и ослободити се беса. У сали среће вас чекају беле раде и бубамаре, а можете лећи и у мртвачки ковчег и осетити страх. Поред тога, можете пронаћи и инспирацију у сали са разним белешкама, осветљењем и инспиративном музиком.

Интерактивни Музеј емоција никога не оставља равнодушним, а посетилаца је сваки дан све више и више. Трон од милион долара је шлаг на торти који приказује тај музеј у великом стилу. На посетиоцима остаје да изнесу своје утиске и признају да ли енергија новца стварно делује и води ка успеху.

© Sputnik / Татјана БулатовићИнспиративни детаљи из „Музеја емоција“
Стаклени трон од милион долара у Музеју емоција /фото/  - Sputnik Србија
Инспиративни детаљи из „Музеја емоција“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала