Верном народу Црне Горе подршка и из Зворника /видео/

© Фото : Жељко ВидовићСкуп подршке у Зворнику
Скуп подршке у Зворнику - Sputnik Србија
Пратите нас
Под слоганом „Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека“, а у организацији зворничких удружења „Корак“ и „Зворник у покрету“, у Зворнику је одржан скуп подршке Српској православној цркви и народу Црне Горе у борби за елементарна и верска права, због усвајања спорног Закона о слободи вероисповести у Скупштини Црне Горе.

Грађани су се окупили у центру града, код Споменика погинулим борцима Војске Републике Српске, одакле су се мирном шетњом упутили ка Храму Рођења Пресвете Богородице, где је служен молебан, преноси РТРС.

Молебан Пресветој Богородици за избављање од искушења и умножење љубави, уз прислуживање свећа, служио је протојереј ставрофор Видоје Лукић.

© Фото : Жељко ВидовићЗворник уз Црну Гору
Верном народу Црне Горе подршка и из Зворника /видео/ - Sputnik Србија
Зворник уз Црну Гору

Скупу је присуствовало више од хиљаду грађана од којих су неки носили крстове, црквене барјаке и заставе Републике Српске и Србије.

Председник Удружења „Зворник у покрету“ Недељко Секулић рекао је да је скуп знак солидарности са браћом у Црној Гори у одбрани српских светиња и борби против скандалозног закона који је донео режим црногорског председника Мила Ђукановића.

Иницијатор окупљања Александар Којић поручио је браћи у Црној Гори да се храбро држе и да не дају српске цркве и светиње.

„Срби из Црне Горе имају пуну подршку народа Републике Српске и Србије како би издржали у борби за одбрану православних светиња“, казао је Којић и додао да закон који је донесен у Црној Гори нема везе са правом и да нигде у свету нема таквих примера, те стога мора бити повучен.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала